Свещеник: Червеният конец е символ на дявола

в Любопитно

Много хора носят на лявата си ръка червен конец. Архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите близо до Киевско-Печорската лавра, заклейми носенето на този символ. „Доколкото ми е известно, червен вълнен конец се носи на ръката като талисман срещу зло и болести. Не искам да навлизам в подробности за ритуала, свързан с червен конец на ръката, защото православната църква не одобрява различни амулети, талисмани и така нататък.

Всички тези вярвания са останали от езичеството и се практикуват от различни видове секти. Всичко това е изобретение на дявола. С цел да отдалечи хората от Бог и истинската вяра, дяволът предлага да вярваме в различни неща, и на тези, които вярват, той сякаш действително им помага“ заяви свещеникът.

„Дяволът действа хитро – просто не закача за известно време хората, които вярват в измислиците му, но впоследствие тези хора попадат в капана му, след което у тях се появяват сериозни духовни проблеми.

Ако те не се покаят в тайнството на изповедта в каноничната православна църква, не се разделят с всички видове суеверия, не започнат да търсят помощта и закрилата на Бог, тогава тези хора постепенно изпадат в ужасна депресия, често полудяват и се самоубиват. И всичко започва с ето такива конци. Имайте предвид това и не приемайте нещата, които ви подхвърля дяволът“, допълва архимандритът

Източник: retro.bg 

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе