Как се яде мед

в Любопитно

Как се яде мед
По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни

От незапомнени времена медът е храна и лекарство за хората, но знаем ли по колко и кога да ядем от него?

Тъй като медът е висококалоричен продукт (304 ккал на 100 г.) и съдържа голямо количество лесно смилаеми въглехидрати, на здравите хора се препоръчват по 2-3 чаени лъжички на ден. Ако имате заболявания или сте на диета, намалете количеството до 1 чаена лъжичка на ден.

За да получите прилив на енергия, по-добре е да ядете меда през деня, тъй като съдържа глюкоза. Така той осигурява запас от сила и бодрост за целия ден. За успокояващ ефект се препоръчва да се яде преди лягане, тъй като отпуска нервната система и улеснява заспиването.

Не се препоръчва нагряване на продукта, защото витамините се разрушават. По тази причина не бива да го заливате с вряща вода, когато приготвяте чай с мед. Освен това при нагряване до 42 градуса и повече може да започне да отделя вредни вещества. Оптималната температура, до която може да се нагрее този продукт, е 40 градуса.

По-добре е медът да се яде след основното хранене, тъй като, ако се консумира на празен стомах, може да раздразни стомашната лигавица.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Отидете горе