Британският „Гардиън“: Чинията на Бузлуджа е световен шедьовър като Пирамидите и Статуята на Свободата

в Любопитно

Британският „Гардиън“: Чинията на Бузлуджа е световен шедьовър като Пирамидите и Статуята на Свободата
Монументът на връх Бузлуджа попадна в любопитна класация на „Гардиън“, съобщава presstv.bg.

Английското издание изброи шест внушителни паметника из целия свят, които пътниците може да видят отдалече, докато пътуват с кола, влак или кораб.

„Невъзпят и неясен, този „щаб“ на българската комунистическа партия от 1981 г. несъмнено един ден ще бъде признат за футуристичен шедьовър, а

очертанията му по-скоро приличат на огромна самолетна контролна кула – символ на надежда,

която човечеството някога е влагало в бетона и технологиите“, отбелязва битанската медия.

И коментира, че той стои „като някаква огромна древна глупост на върха на гол 1432-метров връх източно от прохода Шипка в Стара Планина, един същински Стоунхендж, неопетнен от никакви заобикалящи елементи“.

„Гардиън“ коментира също, че плановете са мозайките от 35 тона кобалтово стъкло да се консервират и реставрират за бъдещо отваряне като атракция за посетители.

Останалите обекти в класацията са замъкът Конуи в Уелс, Хаурския мост в Индия, пирамидите в Гиза, Статуята на Свободата и Дърамската катедрала.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе