Султанът на Бруней живее в палат с 1788 стаи и 110 коли в гараж

в Любопитно

Смята се, че семейството на султана на Бруней е едно от най-богатите в света с над 20 милиарда долара, предава Business Insider.

Султанът на Бруней живее в дворец с 1788 стаи и 257 бани

Султанство Бруней, официално име Бруней Даруссалам, е държава в Азия, която е разположена на остров Борнео (Калимантан) в Южнокитайско море и граничи с Малайзия.

Дворецът на султана е вторият по големина дворец в света, а по размер надвишава само някогашния царски дворец на династията Минг, в Забранения град в Пекин.

Султанът има и гараж с 110 коли, конюшни за своите 200 понита с климатик и 5 басейна

Историите за екстравагантния живот на султана и неговото семейство не са нови. Неговият брат, принц Джефри, е още по-голям любител на автомобилите. Той има 2300 коли. Братът на султана често почива на луксозна яхта, която е нарекъл „Цици“. Също така в тон с името на яхтата, на помощните кораби е дал имена „Зърно 1“ и „Зърно 2“.

bulpress tv

Летящия палат на султана на Бруней

Султанът и семейството му често пътуват с тяхната свита от 150 души. Той е платил скъпо на американския Дисни, за да може известните тематични герои да присъстват в Бруней на детски рождени дни. На купоните за възрастни се леят потоци алкохол, който иначе е забранен от султана и не може законно да се продава. А него и неговата свита ги забавляват любовници.

И младите членове на семейството са свикнали с луксозния начин на живот. Робърт Рангел, бивш шериф в Лос Анджелис, който от години е отговорен за безопасността на султанското семейство в САЩ, описва как един 14 годишен внук на султана е платил в брой 500,000 долара в Бевърли Хилс за два автомобила Бентли.

Според думите на една от бившите любовници с тези привилегии може да се ползват само членовете на семейството, докато за останалите важат други закони. За всички останали жители на Бурней, мюсюлманите и останалите, свободите са ограничени. И сега тези ограничения насилствено се прилагат с брутално насилие.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе