Бананите не растат по дърветата, храсти са

в Любопитно

Не е ясно откъде е тръгнало, но масовата представа е, че бананите растат на палмови дървета.

Всъщност бананите се отглеждат като храсти в плантации.

Истинският рай за тези плодове е Коста Рика, уникална страна с потресаващи климатични условия. Бананите са основният износ на Коста Рика. Отнема 12-13 седмици, за да придобият форма и да узреят.

През това време бананите се измерват и се проверява тяхното състояние и степен на зрелост. Трябва да се отбележи, че плодовете не се берат съвсем узрели, за да не се развалят при транспортирането им в далечни страни.

Още една особеност: между храстите на бананите се поставят специални дъски с мека повърхност. Така храстите попадат във фабриката, където дъските се махат, а на самите плодове, ако те отговарят на всички стандарти, се слагат стикери.

После бананите попадат в ръцете на работници, които ги разрязват на клонки с по 5–7 плода. Работниците в такива производства се трудят по 10–12 часа ежедневно.

След това бананите се претеглят и третират със специално вещество (вероятно сте виждали бели петна върху жълтите плодове) и се поставят в картонени кутии с дупки, проектирани в съответствие с международните стандарти. Ако са правилно опаковани, във всяка кутия има по около 40 клонки с по 5-7 плода.

bulpress tv

Източник: retro.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе