Полицията спря протест в подкрепа на енергетиците и миньорите и арестува един от организаторите

в България

Полицията спря протест в подкрепа на енергетиците и миньорите и арестува един от организаторите

Група граждани решиха да подкрепят протеста на енергетиците и миньорите, като протестът им завърши с арест на един от организаторите – Сърнела Воденичарова.

Около 11 часа те блокираха обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Вече седми ден магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора е затворена заради протеста на енергетиците и миньорите.

„Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има един задържан“. Това е обяснението на директора на Областната дирекция на МВР – Стара Загора комисар Лазар Христов за ареста.

Протестиращите публикуваха в Телеграм видеа и обяснение какво се е случило. Иван Иванов е един от участниците в протеста:

„Група граждани се организирахме да направим това, за да могат всички миньори и енергетици, да почувстват нашата реална подкрепа. За каузата, която всички приемаме като обща.

Две колони, едната с 3 и другата с 5 автомобила, се срещнахме на уреченото място, намалявайки на аварийки, на участък с голяма видимост, както си му е реда. И излязохме от колите, поставихме предмети на пътното платно – столове, масичка и др. И блокирахме движението.

Както и се очакваше, тапата стана огромна още в първите 2 – 3 минути. Излязоха солиден брой шофьори срещу нас, с викове и заплахи, да се махаме от там. Няма да ви описвам отношението им.

bulpress tv

Пристигнаха и две патрулки, които бяха откровено добронамерени към нас и демонстрираха добро отношение. Но там на място се оказа и някакъв цивилен началник, който доста бързо пое инициативата в комуникацията с шефове от МВР.

След няколко минути, напрежението ескалира и се появиха двама – трима изключително агресивни шофьори, които си налитаха на бой и хвърляха столове в храстите. На два пъти си позволиха да влачат по земята две от жените, които бяха с нас. Не бяха арестувани.

С оглед на ескалацията постигнах договорка да освободим и сред час – два да го направим отново. Това беше сторено.

Но последна остана Сърнела Воденичарова на асфалта и скоростно се оказа с белезници на ръцете. Мотивът на полицаите беше, че е „получено разпореждане“ и го правят, защото „не е изпълнила полицейско разпореждане“.

Тя е задържана за 24 часа от полицията в Стара Загора.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе