Румен Овчаров: Тепърва в цените на горивата ще усещаме ефекта от отказа от дерогация

в България

Румен Овчаров: Тепърва в цените на горивата ще усещаме ефекта от отказа от дерогация
„Искат да изгонят руснаците от рафинерията в Бургас“, коментира той

Тепърва в цените на горивата ще усещаме ефекта от отказа от дерогация.

Това обясни пред БНР Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката и бивш представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“.

Той уточни, че причината за увеличението на цените на горивата в България сега са покачените цени на петрола на световните пазари, а не отмяната на дерогацията за внос на руски петрол.

Според него увеличението на цените на горивата ще бъде минимум с 20%.

„Първият проблем (след забраната за внос на руски петрол – б.р.) е дали въобще рафинерията ще може да работи, на каква мощност ще може да работи, по какъв времеви график ще идват новите доставки, ще бъде ли възможно да направят точно тази смес, която е възможна да бъде преработена, или ще се направи авария и ще се лишим и от рафинерията“, изтъкна Овчаров.

Бившият представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“ изказа съмнение, че „атаката срещу рафинерията има цел, която не е чисто икономическа или чисто политическа“:

„Просто искат да изгонят руснаците от рафинерията в Бургас„.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе