Радев: Няма заплаха за националната сигурност

в България

Радев: Няма заплаха за националната сигурност
Президентът обяви има ли заплаха за страната след военните действия в Израел.

И вчера обобщените резултати от доклада на Националния контратерористичен център, обаявени от министър-председателя, показаха, че към момента няма пряка заплаха за националната сигурност.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод войната между „Хамас“ и Израел.

„Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам Консултативен съвет за национална сигурност“, добави той, пише novini.bg.

Държавният глава коментира и планираните от депутатите промени в Конституцията, като отбеляза, че според него настоящето Народоно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като процент на гласувалите на последните избори.

„Партиите, които напират да пренашишат обществения договор, нямат и моралната легитимност да го правят.

Те събират парламентарна подкрепа с цената на предателство на собствените си избиратели. На всички е ясно, че тези напъни за промяна на обществения договор се правят най-вече, за да се оправдае безпринципната коалиция“, коментира Румен Радев.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе