Домашно лечение на хемороиди

в Здраве

Хемороидите представляват подути вени в ануса и ректума. Обичайните симптоми на това състояние включват болка, сърбеж и ректално кървене. Те могат да се развият вътре или извън ануса и ректума и са наречени съответно вътрешни и външни хемороиди.

Това е изключително често срещан проблем. Около 60% от хората страдат от тях в даден момент от живота си. Обикновено изчезват след няколко седмици сами, но същевременно могат да причинят лек до тежък дискомфорт. За да се справите с този проблем, можете да използвате домашни средства, за да ги премахнете или най-малко да облекчите дискомфорта от тях.

За целта можете да ги третирате с гел от алое вера. Продуктът може да бъде закупен в аптеките или да си го изцедите сами от листата на растението. Гелът има мощни противовъзпалителни свойства, които са ефективни при лечението на възпалителни кожни състояния.

Алое вера лекува успешно хемороиди, но трябва да сте внимателни, защото е възможна алергична реакция особено при хора, алергични към чесън и лук. Преди да започнете да третирате хемороидите, намажете малко от продукта под мишницата си. Изчакайте 24 часа. Ако няма рекация, значе е безопасен за употреба. Нанасяйте го сутрин и вечер преди лягане, като преди това вземете горещ душ.

Топлите вани могат да помогнат за успокояване на раздразнените хемороиди. Можете да използвате обикновена вана или малък леген, който се побира в тоалетната седалка. Каквото и да изберете, изследванията показват, че накисването на хемороидите в топла вода за 20 минути дневно може бързо да ви избави от тях. За по-силен ефект можете да добавите 50 грама магнезиев сулфат (английска сол).

За по-бързо възстановяване и лечение на хемороидите забравете за кратко тоалетната хартия. Вместо това използвайте мокри кърпички. Внимавайте да не са напоени с алкохол. Вземете най-добре бебешки кърпички. За по-силен ефект напоете ги предварително със сок от алое вера или екстракт от лайка.

bulpress tv

Ледът също може да помогне срещу хемороидите. В чист плик сложете няколко кубчета лед. След това наложете върху подутите вени. Това ще помогне те да се свият и ще победи възпалението и съответно болката и сърбежа.

Кокосовото масло е естествен овлажнител, който може да помогне и при симптомите на хемороиди. Прилагането на кокосово масло може да намали дразненето и подуването и може също така да намали съществено сърбежа.

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе