Как да лекуваме хемороиди безоперативно

в Здраве

Много хора очакват, че неприятните хемороиди могат да изчезнат от само себе си.

Така както са се появили. За жалост тези неприятни за всеки разширени вени в и извън ануса не изчезват просто така, освен ако не променим начина си на живот.

Както днес добре знаем, хемороидите обикновено са следствие на запек. Когато човек има запек, преминаването на изпражненията през червото е много трудно. И за да се отървем от натрупалия се товар, налага се да се напъваме доста сериозно. Точно това напъване създава прекалено високо налягане във вените в и около ануса… и това води до хемороиди.

Най-често срещаната причина за запек е заседналият начин на живот в днешно време – много хора работят в офиси, седят по 8+ часа в почти неподвижна поза, хранят се с некачествена храна и т.н. Затова ако искате да се отървете от хемороидите напълно, трябва да промените начинът ви на живот и на хранене.

Как да се отървем от хемороидите?

След като вече знаете какви са причините за образуването на хемороиди и фактът, че те не изчезват от само себе си просто така, спасението се крие във вас самите. Трябва ви генерална промяна в начина на живот!Първо трябва да промените хранителните си навици. Ако вече имате хемороиди, нужно е да преприемете мерки незабавно.

Как да започнете промяната?

bulpress tv

Започнете да включвате в хранителния си режим плодове и зеленчуци ежедневно. Яжте по-малко млечни продукти, с изключение на кисело мляко. Избягвайте да ядете пържени и панирани храни – фибрите в тях са почти унищожени. Единственото хубаво нещо в тези храни е техния вкус.

Също така е много важно да започнете да поемате повече течности – наблегнете на водата, както и на натуралните сокове – за предпочитане са нектарите.

И докато променяте хранителните си навици ще трябва да направите и генерални промени в активността ви през деня. Добре е да започнете да се движите повече – фитнес, каране на колело или нещо друго. Също избягвайте да седите прекалено дълго време на стола в офиса – раздвижвайте се на всеки 2-3 часа.

И на последно място, но не и по-важност – развийте навик да ходите по голяма нужда до тоалетната винаги когато Майката природа ви повика.

Източник: zdraviste.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе