Простите сутрешни навици на успешните хора: Как без усилие да станете по-продуктивни

в Здраве

Простите сутрешни навици на успешните хора: Как без усилие да станете по-продуктивни
Това не е просто теория, а ефективни и изпитани във времето методи, които повишават производителността в пъти

Простите сутрешни навици на успешните хора ще ви помогнат да се чувствате отлично всеки ден. Това не е просто теория, а ефективни и изпитани във времето методи, които повишават производителността в пъти.
Ако погледнете успешните хора, които наистина са постигнали нещо в живота, ще забележите, че повечето от тях следват прости сутрешни процедури, които изпълняват като мантра.

Първото правило на “успешен клуб”
Не губете твърде много време за тези навици. Това, което ще бъде обсъдено по-нататък, е тривиално, просто и разбираемо за всички. Експертите не само ще ви кажат как да направите сутринта си продуктивна и полезна, но и защо това наистина работи.
Не забравяйте, че сутрешните правила за успех никога не са трудни и досадни. Ако сте принудени да направите нещо, което ви дразни, тогава не трябва да го правите. Психолозите отдавна са установили пряка връзка между продуктивността през деня и сутрешното настроение. Как ще посрещнете новия ден ще определи как ще го прекарате.

Изпийте чаша вода
Повечето експерти препоръчват първо да изпиете чаша вода, след като се събудите. Така правят и много известни личности, постигнали успех. Балансът на течностите в тялото е критичен аспект на успеха и доброто здраве. Това може да се допълни с няколко много важни съвета. Може да пиете зелен чай без захар – поне веднъж на ден. Второ, водата не трябва да е студена, тъй като това е голям стрес за стомаха и тялото като цяло.
Така че, веднага щом отворите очите си, измиете лицето си и измиете зъбите си, изпийте чаша вода. Ще видите колко по-продуктивна и приятна ще бъде вашата сутрин.

Оправете си леглото
Много хора може веднага да попитат: „Как това помага да направим деня успешен?“. Но този съвет наистина работи. И се много известни личности, които са свикнали да ценят реда.
Психолозите казват, че това е малка сутрешна победа, която вдъхновява. Станете, измийте лицето си, измийте зъбите си, пийнете вода, оправете леглото си. Всичко е толкова просто. Това създава впечатлението, че вече сте ефективни. А ако сте ефективни сутринта, то през деня ще бъдете същите.

Пуснете слънцето в стаята, включете светлината
Всяка сутрин трябва да отворите прозорците, така че слънчевата светлина да ви помогне да се събудите. Ако няма слънце, светнете лампата в стаята. Ако не го направите, събуждането става по-трудно.
Много хора знаят от личен опит, че ставането през зимата е много по-трудно. Това е резултат от липсата на слънчева светлина и витамин D. Не „хибернирайте“ – дайте на очите си повече светлина, за да сте по-продуктивни.

Упражнение и кислород
Упражненията ще направят деня ви просто феноменален. Няма нужда да вдигате тежести и щанги или да бягате до пълно изтощение.

Достатъчни са две, три, максимум пет минути. Комплексът от сутрешни упражнения трябва да включва малко разтягане, клякания и скокове. Можете да скачате и на въже, което е още по-добре.
Ако правите това на открито, ефектът ще се увеличи. Ако не можете да излезете навън, отворете прозореца. Свежият въздух, наситен с кислород, ще ви събуди не по-лошо от силното кафе.

Правете това, което обичате или това, което правите най-добре
Това ще ви помогне да тръгнете по пътя на победата. Първото нещо сутрин е да направите нещо полезно и любимо на вас лично. Може да е всичко. Основното е да го направите и да се почувствате победител. След това денят ви ще върви като по часовник.

bulpress tv

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе