Радев: По логиката на премиера правителството незабавно трябва да си подаде оставката

в България

Радев: По логиката на премиера правителството незабавно трябва да си подаде оставката
По логиката на министър-председателя самото правителство трябва незабавно да си подаде оставката, защото огромното мнозинство от българите му нямат доверие.

Това каза президентът Румен Радев в първия си коментар след балотажа, предаде репортер на “Фокус”.

“Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването”, категоричен бе Радев.

По думите му всеки нов кмет идва с очакването за промени към и това за по-добро, но това е голяма отговорност.

“Местната власт ще трябва да се справи с последствията от ниската избирателна активност, която неизбежно влече и неизбежна легитимност”, допълни Радев.

Президентът Радев обяви, че ще се запознае с представените аргументи относно искането за предсрочно освобождаване на Пламен Тончев.

“Реалните мотиви са известни отдавна, чухме ги в “онзи запис”, те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него”, заяви Радев.

Президентът заяви, че е чул внимателно изявлението на премиера Денков от петък вечерта и допълни, че в закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателя на ДАНС и сред тях, по думите на Радев, не фигурира липса на доверие от страна на Денков.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе