НОИ предупреди за голям проблем с пенсиите за декември

в България

НОИ предупреди за голям проблем с пенсиите за декември
Приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата седмица.

За да могат да бъдат изплатени на 7-о число с пенсиите, е необходимо максимално бързо да бъде взето такова решение.

Това каза пред журналисти Любомира Язаджиева, директор на дирекция „Пенсии“ в Националния осигурителен институт (НОИ), предаде Дарик.

Така тя отговори на въпрос в какъв срок правителството следва да вземе решение за коледните добавки, ако все пак се реши такива да има, да преведе парите на Института и хората да получат помощта с пенсиите за декември.

Язаджиева присъства на дискусията за пенсионната система в България 2000-2022 г., организирана от Българската стопанска камара.

По думите на експерта, ако решение не се вземе до края на идната седмица, това би затруднило пенсионерите, които получават пенсиите си по пощата, „защото ще трябва да отидат повторно“ до гишетата.

Това ще затрудни и Националният осигурителен институт (НОИ), където експертите ще трябва да обработят два пъти декемврийската база данни, обясни още Язаджиева.

НОИ винаги има готовност да изпълни взетите решения, увери тя.

В края на октомври премиерът акад. Николай Денков каза, че след като стане ясно изпълнението на бюджета през ноември, темата за коледните добавки ще бъде обсъждана отново.

bulpress tv

Миналата година всички пенсионери получиха допълнително по 70 лв. коледни добавки. Необходимите за това допълнителни 142 380 000 лв. бяха осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе