Мъж, помогнал на децата от катастрофиралия автобус: Прибрахме ги вкъщи на топло, извадихме шофьора, но почина

в България

Мъж, помогнал на децата от катастрофиралия автобус: Прибрахме ги вкъщи на топло, извадихме шофьора, но почина
„Бях на 500 метра. Чух силния удар. Веднага дойдох.

Треньорът беше отворил вратата и помогнах да слязат децата. Шофьорът не беше в добро състояние. Извадихме го, но за съжаление почина“, обясни Росен Димитров, очевидец на инцидента, при който автобус, пълен с деца, катастрофира.

Автобусът, в който е имало 16 деца, се е ударил в района на с. Гостилица, общ. Дряново. Сигналът за инцидента е подаден около 16:00 ч. днес, като при завой автобусът е излязъл от пътното платно, посочват от ОДМВР-Габрово.

„Много бързо дойдоха екипите на Спешната помощ и полицията. Децата бяха много изплашени, прибрахме ги вкъщи на топло, докато дойдат да ги вземат с друг автобус – много добри и любезни деца“, каза мъжът пред bTV.

73-годишният шофьор е починал. Според полицията смъртта му може да е настъпила още преди пътнотранспортното произшествие.

„Автобусът се е движел бавно. Той нагоре не може да развие висока скорост. Треньорът е забелязал, че на шофьора му е прилошало. Опитал се е да помогне с волана. Спрели са в стъпалата. Прибирали са се от Ловеч“, добави очевидецът.

Децата са транспортирани до Ловеч, където ще бъдат посрещнати от своите родители. Треньорът на „Литекс“ увери, че всички деца са добре.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе