Мая Манолова твърдо зад агросектора

в България

Мая Манолова твърдо зад агросектора


Мая Манолова за издаване на здравен сертификат на Българите! Мая Манолова с призив към правителството да спази препоръките на Европейската Комисия и да се издават здравни сертификати на тези, които трябва да пътуват за чужбина. Много са българите, който сезонно се наемат в чужбина за работа както и така наречените студентски бригади. Това е ще намали финансовата тежест над много Българи.

Гражданско движение „Изправи се.БГ” настоя правителството да: Осигури безопасни условия на желаещите да заминат български сезонни работници в Западна Европа, след призива на ЕК, при спазване на мерките за личната им сигурност и здраве. Се вслуша в призивите на земеделските стопани и да създаде безопасни условия за земеделската дейност, сеитбата и другите сезонни дейности, за да не се застрашава осигуряването на реколтата. Не бива и да се ограничават хората, които обработват земята в България като тези мерки допълнително ще облекчат кризата с продоволствията и ще разтоварят хората в сектор земеделие, ако щете и служителите на Министерството на Вътрешните Работи, които ще бъдат разтоварени от допълнителна тежест да следят и черните пътища у нас.

Гражданско движение „Изправи се.БГ”, което представлява Мая Манолова предложи и работодателите, заплатите и осигуровките на работниците от засегнатите фирми да се поемат на 100 % от държавата, докато трае кризата, като мярката се приспособи за прилагане и към самонаети и самоосигуряващи се лица и другите категории труд.

Тази мярка ще благоспособства за запазване и на малкото фирми, оцелявайки и без това трудно в тази криза. Трябва да се постъпва зряло с грижа и за утрешният ден не да се решават проблемите от днес за утре, а утре ще му мислим. Аграрният сектор е стратегически важен за всяка страна – свързан е с изхранването на нацията и е приоритет стратегически сектор, в който не могат да се налагат мерки, които да го ограничават в условие на ситуация, в която не е нужно чак такива ограничения.

Хората са важни и мерките трябва да се прилагат според ситуацията, а сега секторът се нуждае от работници като всеки ден забавяне нанася непоправими щети.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе