Бойка Анастасова е медицинската сестра на която и самият Хипократ би се поклонил +ВИДЕО

в България/Здраве

Бойка Анастасова е медицинската сестра на която и самият Хипократ би се поклонил +ВИДЕО


Истината за Бойка Анастасова, медицинската сестра, на която и самият Хипократ би се поклонил.

Нарекоха я крайна идеалистка, радикална и дори ще се опитат да я изкарат психически нестабилна.

Истината е, че още преди година Бойка Анастасова ми разказа как работи като рехабилитатор в Пирогов и нормално ли е в едно детско отделение там главният лекар на отделението да заявява, че не иска да вижда празни креватчета, че трябва личните лекари да изпращат напълно здрави деца за операция в тяхното отделение за да се усвояват пари по клинични пътеки за да имат заплати.

Бойка Анастасова
Уволняват я заради гражданската и позиция.

Това е нейната борба! .
Болниците да не се превръщат в търговски дружества.
И ако някой е против това то здравият разум е напуснал обществото, а не нея.

И на всички търговци в бели престилки да припомним Хипократовата клетва, в която са се клели! Преведен на български от старогръцки: „В името на Аполон – лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя.

Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.

Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.

bulpress tv

Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.

Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление. Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на тези, които са специалисти в тази област. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство. Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея.

Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава. Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна“.

Ето защо днес ние казваме Бойка Анастасова е медицинската сестра на която и самият Хипократ би се поклонил. Свидетели сме как повече от година тя денонощно протестира, но и правителството я неглижира. Уговаряни бяха срещи с министър Ананиев като тя му се е обаждала лично.


Различни популярни личности и Мая Манолова са приветствали каузата на сестрите, давали са гласност и са повдигали въпроса, че Здравните отделения не бива да са търговски дружества и какво от това като бялата мафия е втората по сила в страната ни? Обещавани бяха пари от Бойко Борисов и какво от това, че пак тази мафия ги усвоява, а сестрите в страната ни работят за мизерните 530-720лв.?

Каузата на Бойка Анастасова не е само нейна, а тя е национална и само такава като нея опитала всички възможни бюрократични стъпки днес изкрещя силно по националните медии.Бойка Анастасова Сега е моментът, в който всички ние трябва да заявим, че сме до сестрите и до тяхната кауза! Време е за законови промени за има справедливост в здравеопазването!

Движение справедливост -РПГ и гражданско движение ДНЕС както и „Изправи се БГ“ и много други днес заставаме зад Бойка Анастасова!

По текста работи: Стефан Пройнов

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе