Коремните мазнини: Как изглежда слаб човек и как дебел?

в Здраве

Мазнините в организма влияят върху сърдечно-съдовите заболявания и диабета

Британските лекари с помощта на магнитен резонанс измерили мазнините, които се натрупват в организма и установили, че около 40% от хората могат да бъдат класифицирани като „слаби отвън, а дебели отвътре“.

По думите на експертите тази „скрита дебелина“ има голямо влияние върху развитието на сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Затова посланието е: слабите хора не би трябвало да бъдат доволни от това, че са слаби, а би трябвало да помислят за това дали са здрави.

Измервали ли сте някога коремните си мазнини?

Знаете ли къде се намират коремните мазнини и как се създават?

Коремните мазнини са тези, които обхващат мазнините на панкреаса, черния дроб и задстомашната тъкан и имат различни, опасни характеристики за разлика от подкожните.

bulpress tv

Висцералният тип затлъстяване е израз на свойството на мастните клетки да отделят активни вещества като хормони, протеини, цитокини, които пряко влияят на кръвоносните съдове и се развива атеросклероза с възможните последствия като сърдечния удар и инсулт.

Дори и привидно слабите хора могат сериозно да пострадат поради натрупване на висцерални мазнини в коремната тъкан.

Слаби, но дебели? Да, и това е възможно.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации от Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе