Полезната храна за всяка кръвна група

в Здраве

Установено е, че между кръвната ни група и храната, която поглъщаме, протичат химични реакции.

Основната причина за това се крие в лектините, които са белтъчини от растителен произход, намиращи се в храните. Именно те понякога са несъвместими с храните, които поглъщаме.

Около 95% от лектините се изхвърлят от имунната ни система, но останалите 5% проникват в организма и нарушават нормалното функциониране на някои органи. Резултатът – забавяне на метаболизма, трупане на излишни килограми и дори болести.

Нулева кръвна група

Хората, които я притежават, имат повишена стомашна киселинност, което е предпоставка за лесното храносмилане на месо. Доста непрепоръчителни са продукти като бобови растения, хляб и зърнени храни, зеле, брюкселско зеле, карфиол.

Те са неподходящи за вас, защото потискат отделянето на хормони на щитовидната жлеза, което забавя метаболизма и води до слагането на килца отгоре. Бобовите растения съдържат лектин, който се отлага в мускулните тъкани и ги прави неспособни и неиздръжливи към физически натоварвания. Затова хората с кръвна група нулева имат нужда от интензивни физически упражнения.

Кръвна група А

bulpress tv

Спадате ли към тази кръвна група, най-подходящо за вас е вегетарианството. Ако не консумирате месо и по-токсични храни, лесно ще започнете да слабеете и дори ще засилите силите на имунната си система.

Храненето с местни продукти само натоварва излишно организма ви, в резултат на което се чувствате уморени и отпаднали. Можете на воля да хапвате ядки и семки, защото те са богати на растителни протеини. И тук бобовите растения са противопоказни.

Те предизвикават спад в производството на инсулин, което може да доведе да напълняване и дори диабет. Яжте много зеленчуци, но по-малко млечни продукти, защото те забавят вашето храносмилане.

Кръвна група В

Ваш основен враг са лектините, а те се съдържат в изобилие в царевицата, лещата, сусамовото семе, фъстъците и т.н. Ако прекалявате с тези храни, ще се чувствате уморени и отпаднали и ще забавите метаболизма си.

Глутенът, който се съдържа в пшеничените кълнове и в пълнозърнестите продукти, също не е препоръчителен, както и пилешкото месо поради високото съдържание на лектини.

За сметка на това наблегнете на океанските риби, млечните продукти, плодове, зеленчуци. Изхвърлете от менюто си всички видове ядки, както и ръжените продукти, защото те пък могат да предизвикат проблеми с кръвта и килограмите. Доматите дразнят стомаха ви.

Кръвна група АВ

Полезни за тялото си протеини може да набавите от тофу, защото пилешкото месо например не ви понася добре. То и лектините в него дразнят стомашната лигавица.

Млечните продукти са верен съюзник на вашия организъм, но към ядките подхождайте предпазливо и не прекалявайте. Ако имате кръвна група АВ, изключете от хранителните си навици макарони и паста, но наблягайте на ориза и то в големи количества.

Представителите на този тип кръвна група имат по-слаба имунна система, която може да се подхранва с много плодове и зеленчуци.

Източник: zdraviste.comНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.