Шам-фъстъците: Повишават сексуалната енергия и намаляват холестерола

в Здраве

Шам-фъстъците са мощен съюзник за ускоряване на метаболизма, голям враг на лошия холестерол и значителен помощник в забавянето на процеса на стареене

Шам-фъстъкът е ниско храстовидно дърво, което е разпространено в планинските региони на Иран, Тюркменистан и западен Афганистан. През вековете е пренесено в западна Азия, редиземноморието, Калифорния и Австралия. Шам-фъстъците започват да се отглеждат заради вкусните ядки, които са богати на витамини и минерални вещества.

Шам-фъстъците са богати на антиоксиданти, витамин Е и фибри, които са от съществено значение за нашето здраве.

Витамин Е, който се съдържа в шам-фъстъците, предпазва от някои видове рак. Може да намали риска от рак до 30%.

Този малък плод крие тайни, които са от изключително значение за нашето здраве.

С консумацията на шам-фъстъци само за няколко седмици може да намалите лошия холестерол с невероятните 20 процента. Това се дължи на големия брой на антиоксиданти.

Фъстъците са чудесен източник на фибри, само в 100 грама се намират 10.3 гр. диетични фибри, които пък са от съществено значение за ускоряването на метаболизма.

bulpress tv

Шам-фъстаците увеличават сексуалната мощ на мъжете

Според едно скорошно проучване фъстъците увеличават сексуалността на мъжете с 51 процента, за което са отговорни есенциалните мастни киселини. Те помагат за производството на половите хормони и спомагат за увеличаване на притока на кръв в гениталиите.

Шам-фъстъците регенерират кожата и забавят стареенето

Във фъстъците има има рекорден брой антиоксиданти, които са необходими за възтановяване на клетките, и именно по тази причина се наричат природен ботокс.

За борба против стареенето и бръчките се препоръчват 5-10 шам-фъстъка на ден.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.