Странни методи за премахване на болката, но казват, че действат

в Здраве

Следващият път, когато си ударите палеца, опитайте с този странен метод за премахване на болката, който препоръчват учените

Ако ви боли мазол учените казват – гледайте го! Сериозно – учените казват да гледате в него, за да намалите болката и то не кои и да са, а учените от Лондонския университет.

Те провели експеримент, с който е доказали, че гледането в болното място може да смекчи усещането за болка и дискомфорт.

Подобен експеримент е направен и с огледала, които изкривяват образа. Ако гледате в огледало, което ви деформира, болката изчезва, казват тези учени. Но бягайте от огледала, които увеличават – те увеличават и болката.

Гледането на красиви снимки или вдишването на приятни аромати също намаляват болката

Учените са убедени, че всичко зависи от мозъка т.е. концентрацията и отношението към болката. Отвличането на вниманието е основното, за да намалее болката. За най-ефективно обезболяване препоръчват видеоигри със спортно или състезателно съдържание. Ваш съюзник срещу болката може да да бъде и смученето на резен лимон.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе