НОВ МУЗИКАЛЕН ПРОЕКТ ТРЪГВА В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА ‘‘ДЖИПСИ ДЖАС ФОЛК‘‘

в България

‘‘ДЖИПСИ ДЖАЗ ФОЛК‘‘ Автор, продуцент, режисьор и директор на Музикалният проект е Петко Асенов, който преди време беше директор на Музикална ‘‘Агенция Орфейтон-Анна‘‘, който преди време работеше в Балкантон. Агенцията е регистрирана след Демокрацията в България и беше организатор на музикални изпълнители като Веселин Маринов, който тогава беше няколко години певец на годината.

Росица Кирилова и Панайот Панайотов и много поп фолк изпълнители, но Петко Асенов и Агенция ‘‘Орфейтон-Анна‘‘ беше един от организаторите на първите концерти на Азис тогава, когато стартира, като изпълнител и никой не го познаваше. Музикалния проект, ще покажат най-доброто от ромската песен, танц и ромската музика в джаза и други стилове музика, като организират концерти на популярни ромски изпълнители, а първите концерти ще стартират със световно известният кларнетист Иво Папазов, който го открива Джо Бойд за международната музикална общественост и през 2005 г. печели наградата на публиката на престижните награди за World Music и европейския телевизионен канал Euronews и Кралят на кларнета Нешко Нешев.

Петко Асенов

Стартирането ще започне с концерти по общини на площади и българското Черноморие пред български и чужди туристи в България и чужбина като първият концерт ще стартира на площада на гр. Сливо поле, област Русе. Новият музикален проект има за цел да представи най-добрите млади джаз и фолк музиканти и изпълнители от всички епохи в ромската музикална история.

Съпътстващата концерти програми, ще започне с изложби, с фотоси на ромски занаяти и потрети на ромската жена и бит! Петко Асенов е небезизвестният в медиите Вицепрезидент на „Световната ромска организация“ и Главен комисар на ромите в България и Европа.

Петко Асенов на млади години

Голям концерт в Сливо поле Стартирането ще започне с концерти по общини на площади и българското Черноморие пред български и чужди туристи в България и чужбина като първият концерт ще стартира на площада на гр. Сливо поле, област Русе. Новият музикален проект има за цел да представи най-добрите млади джаз и фолк музиканти и изпълнители от всички епохи в ромската музикална история. Съпътстващата концерти програми, ще започне с изложби, с фотоси на ромски занаяти и потрети на ромската жена и бит!Петко Асенов

ГОЛЯМ КОНЦЕРТ В СЛИВО ПОЛЕ
ГОЛЯМ КОНЦЕРТ В СЛИВО ПОЛЕ

 

Домакин на събитието е кметът Валентин Атанасов на Сливо поле, област Русе !

bulpress tv

 

 

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе