Как се вади кърлеж – нов ефикасен метод

в България

Как се вади кърлеж виж още.
Взима се малка спринцовка за еднократна употреба, срязва се върхът ѝ. Поставя се върху мястото, където е кърлежът, внимателно се изтегля. Гадът излиза, а всички отровни вещества, които е успял да впръска в тялото ви, се изтеглят на повърхността. След това трябва да се промие дупчицата със спирт или някакъв дезинфектиращ разтвор.

Ако не ви се намира в момента спринцовка под ръка, може да се използва всякаква по-тясна тръбичка, например корпусът на проста химикалка. В този случай сложете някаква носна кърпа на отвора, през който ще всмуквате, за да не го глътнете случайно, като не си знаете силата на смукане.

Или можете да го изтеглите чрез метода на вакуума като да си направите вендуза от стъклено шишенце. Държите го над свещ, кибритена клечка или запалка, притискате към раната и чакате 5 мин. докато излезе.

Елена (и аз) ви напомняме, че независимо от начина, по който сте го извадили, максимум до 6 часа трябва да си поставите инжекция против енцефалит, причиняван от някои кърлежи. И още, че намазването с масло не е ефикасно, а в някои случаи даже опасно.

След като държавата в лицето на ГЕРБ нехае и не полага необходимите грижи за тревните площи и детските площадки редно е да спасяваме децата си и нас самите

Споделете тази публикация нека повече хора научат за това.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе