Как Руфинка стана Руфие?

в България

Как Руфинка стана Руфие?


Как Руфинка стана Руфие. Всеки Българин трябва да прочете това.
Тихата гавра с един мълчалив народ +ВИДЕО
Когато турското робство се нарича присъствие, сегашните българи който само присъстват отново ще са роби!
Дали магия погубва Руфинка или ние погубваме България?

Или ние днес подменяме всяка история?

Дали магия погубва Руфинка ние не знаем, но загадъчна болест погубва тази млада жена възпята вече повече от 150 години в песен. Магията на Родопите е известна от векове със своята пленителност, но има нещо там и всеки, който се е докоснал до Родопи планина е усетил магията, която витае във въздуха.

Малко са тези, които знаят, че девойката, възпята в песента „Руфинка е болна легнала“, е действителна личност. Тя е най-популярният жител на смолянското село Попрелка.

Нейната история трогнала хората преди повече от 150 години. Младото момиче било изтъкано от добродетели – работлива и много красива била Руфинка. В нея се влюбил напет момък от съседното село Надарци. Но за голямо съжаление коварна болест сполетяла момичето и не след дълго увехнала една млада душа. Тежката участ на младите трогнала до сълзи народа и не след дълго била измислена трагична песен, възпяваща трагедията на ранната моминска кончина.

Песента добива широка популярност след излъчването на филма „Краят на песента“, където големият български актьор Васил Михайлов я изпълнява.

А днес, в същото това селце има поставена надгробна плоча на девойката – от едната страна е името й, а от другата е изписан част от текста на песента.

Гранитната плоча е дело на каменоделецът Атанас Арбалиев. А инициативата за този мемориал е на председателят на Районната занаятчийска камара – Смолян инж. Недко Пашамов. Любопитното е, че в района на село Попрелка има само едно място, на което расте цветето бяла Кандилка – и това е на гроба на Руфинка… Единствено на това място цъфти цветето „Бяла кандилка”. Мястото е посещавано от туристи, тъй като е част от екомаршрут.

bulpress tv

Дали има магия или не сами преценете, но сълзите в очите напират на не един Българин като слуша тази песен!

Кой си позволи  да добави това?

 

Сега обаче кукловодите, които подменят историята ни в учебниците на децата ни, в интернет и в съзнанието на хората превърнаха Руфинка в Руфие.

Соросоидната война срещу България не пожали Левски и Ботев, не пожали и Руфинка, срам и позор!
Последни снимки от мястото и кой си позволи да се гаври с Българската памет? Ако Руфинка беше жива пак щеше да се разболее днес от мъка по България.

Как Руфинка стана Руфие попитайте тези за който гласувате?

Време е да изхвърлим боклука от власта преди да ни заличи като народ и нация!

Ако тази публикация Ви е докоснала, споделете историята на Руфинка нека се знае!

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе