Как да премахнем стриите

в Здраве

Проблем, с който се сблъсква почти всяка жена, а и не малко мъже, са стриите. Те могат да се появят още в пубертета, когато телата натрупват мастни тъкани. Най-често обаче причина за тях е бременността, рязкото напълняване и отслабване, хормонални проблеми или заболявания.

Процесът на образуването им се задейства, когато тъканите на кожата се разтегнат прекалено. Получава се разстояние между влакната на колагена и еластена. Организмът запълва това място със съедитнителна тъкан и стриите стават видими. Макар и безвредни, те са изключително неприятни за самочувствието. За щастие, има начини, с които да се справим с тях или поне да ги направим по-малко забележими.

За целта не е нужно да прибягвате до пластична хирургия, въпреки че и това е вариант, а можете да приготвите няколко вида домашни маски, с които да разкарате досадните образувания.

На първо място, когато решите да се отървете от това неудобство, трябва да започнете консумация на храни, богати на цинк, както и на витамините А, Е и С. Всичките тези важни вещества играят основна роля във формирането на колагена и правят кожата здрава и еластична.

Изключително ефективно средство срещу стриите е какаовото масло. То омекотява кожата и я прави еластична. По този начин, освен че намалява размера на стриите, предпазва от образуване на нови.

За една процедура ви е необходима половин чаша какаово масло, супена лъжица пшеничен зародиш, супена лъжица масло от кайсиеви ядки, супена лъжица течен витамин Е и две супени лъжици настърган пчелен восък.

bulpress tv

Сместа се загрява на водна баня, докато пчелният восък се разтопи. Прехвърля се в съд с капачка и се съхранява в хладилника. Нанасяйте тазаи маска веднъж дневно след топла баня, когато порите са разширени и кремът попива по-добре.

Масло от ший също е ефикасно средство срещу стриите. Природният продукт е богат източник на витамините А и Е, които, както вече казахме, са от съществено значение за здравето на кожата. Втриването на маслото на местата със стрии се прави 2-3 пъти на ден. Лечението продължава, докато се заличат стриите.

Може би един от най-добрите начини за борба със стриите е свинската мас. Ако игнорирате миризмата й, знайте, че само с няколко терапии можете да премахнете досадните образувания. Нанася се след гореща баня, като се оставя време на кожата да усвои маста, преди да се облекат дрехи.

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе