Държава има, но народ не остана!

в България

Държава има, но народ не остана!

Няма такава държава! Има такава държава, но има такъв народ, ама честно да ви кажа народ не остана. Който избяга, избяга този дето остана и за кого да живее няма.

Традициите ни са били това, което е крепило нацията. Старите хора са я предавали на младите и така от векове за векове. Днес младите ги няма, традицията я няма, а празниците сплотяват и събират родовете като силни семейства, силни родове и силна нация! Днес семейната клетка е разбита, родовете се пръснаха, а хората са разделени и празниците от бедност не се празнуват, а традициите вече не се спазват, защото няма и с кого.

 

Байрам е, хората ги няма, пари за агне няма, а старите мюсюлмани изоставени в немилост! Мине време Великден дойде, а децата на църква не отиват, старите християни в немилост живеят като тук е скъсана нишката на живота и тук правителството има своята роля – постави младите в икономическо робство за да ги тласне в работещата европейска икономика, която нищо няма да им даде освен да им отнеме младостта и здравето!

Когато се разболеят и остареят няма да има и къде и при кого да се приберат! Градили дядо и баба да има за децата, майки и бащи строили за да има за децата, а децата ги няма. На едните откраднаха миналото, на други мечтите, на трети бъдещето, но всички мълчаха и покорно свеждаха главата. Днес старите казват „защо блъскахме да строим къщи-палати“?

За да има къде да живеят децата, а младите казват „няма живот в тази държава“! Слави Трифонов изпя „Няма такава държава“, има държава, но държавници, Слави, няма!

Но държава има, но народ няма, а народът прави страната като нацията се крепи на ценности и традиции, на хора възпитани да бъдат хора, а не вълци оцеляващи днес, а утре ще видим!

Байрамът ще мине, ще мине и Великден, но с тези дати и ние си заминаваме като народ и нация, като хора чисто по човешки!

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе