Приятели на Русия и православен свят в Батак

в България

Приятели на Русия и православен свят в Батак


„Приятели на Русия и православен свят“ в Батак Зам. председателят на „Приятели на Русия и православен свят“ заяви „без Батак нямаше да имаме освобождение от Турско Робство“. Днес е поредната дата на която свеждаме глава пред невинните жертви в Батак паднали под ятагана на поробителя.

Зам. председателят на „Приятели на Русия и православен свят“ поведе шествието в Батак заедно с Бог и с Божиите икони, а след нас целият Български народ заяви „Няма да забравим кой ни е спасил, но няма да забравим и кой ни е клал“.


Мадлен Кирчева от Български Народен Събор заяви, че „Батак е символ на Народът, който помни въжделеният и стремежът на своите предци, за свободен живот“!

На 12.05.2019 българи от цяла страна да напомнят на управляемите управляващи, че народът сляпо пази в сърцата си паметта за своите предци за техният устрем, воля за свобода и за техният героизъм!
Всички ние прекланяме глава пред паметта им, но тази памет заличавана в учебниците по история днес ще бъде предавана устно от поколение на поколение.

От името на Борис Анзов от „Що е Маке все е юнак” бяха поставени цветя в знак на почит, а в Москва в Българската църква бяха запалени свещи за упокой на душите на загиналите в Батак

От събитието Предава за Вас: Стефан Пройнов

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Преди евакуация

Преди евакуация

Преди евакуация Преди евакуация си пробвал всичко за оцеляването си…
Силата Ви

Силата Ви

Силата Ви… Учените от няколко години са впечатлени от гражданите,…
Отидете горе