Човекът, който върна намерени 140 хиляди лева, получи огромна отплата / СНИМКИ

в България

Човекът, който върна намерени 140 хиляди лева, получи огромна отплата / СНИМКИ
Направих нещо нормално в един ненормален свят, това каза в сутрешния блок на bTV Владимир Симеонов, който преди години намери и върна на възрастни хора огромна сума пари.

Той случайно вижда несесер, в който има пачки евро на стойност над 140 хил. лева.

Симеонов издирва и предава парите на собствениците им, като междувременно ги опазва от няколко измамници, които се опитват да се представят за тях. За проявата си Владимир получава приз “Достоен българин” като част от медийна инициатива.

Той разказа, че ситуацията е променила семейния му живот. След случката, дъщеря му толкова се впечатлила, че започнала своя кампания за помощ на възрастните хора.

“Затвори се в стаята си, нарисува картички, отвори си касичката и сложи паричките си в картичките. След това отидохме и ги раздадохме на възрастни хора”, разказа Симеонов.

Отговорният българин разказа как е открил собствениците на парите и как трогателно те са му се отблагодарили. На несесера с парите били изписани четири имена. Те са на внуците на възрастните собственици на сумата, които даже не са в България, а в Америка.

От самото начало Симеонов искал всеки, който се представя за притежател на парите, да каже имената. Така той стигнал до притеснените хора, които мислели, че са изгубили спестеното за цял живот.

От благодарност те заявили, че вече нямат 4 внуци, а 5. И неговото име било прибавено на несесера с парите до тези на истинските им наследници.

bulpress tv

“Хората коментират “аз не бих ги върнал”, “щях да си купя това и това”… Една година по-късно аз си казвам – не, не бих задържал парите”, коментира Владимир Симеонов.

Той подчерта, че каквото и да се купи с намерени пари човек, то ще си изгуби стойността, но ще остане неудобството, че не са били негови, а истинските им собственици са страдали.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе