С розмарин срещу Алцхаймер и лоша памет

в Здраве

Розмаринът подобрява паметта, дишането, храносмилането, работата на сърцето, помага при рани

Италианските учени наскоро стигнаха до интересни резултати във връзка с розмарина. Той действа отлично при хората с Aлцхаймер и засяга подобряване на паметта.

Розмаринът е билка, която има дълга традиция на употреба и това е накарало италианските учени да я изследват по-сериозно.

Розмаринът се използва отдавна в народната медицина, а хората вярват, че е балсам за мозъка

Освен екстрактите, които се извличат от розмарин за лечение, се правят и различни екстракти, които се използват при ароматерапия и различни шампоани.

Според ценители на народната медицина, тези екстракти помагат на периферните нерви и предаването на информацията между невроните, а според учените екстракт от розмарин действа за предотвратяване на прогресивнния срив на нервната тъкан при болестта на Алцхаймер.

Освен че действа срещу болестта на Алцхаймер и за подобряване на паметта, розмаринът според учените подобрява и дишането, работата на бъбреците и храносмилането. Розмаринът подобрява и сърдечно-съдовата система, потока на лимфата, а действа ефективно и при зарастване на рани и изгаряния.

bulpress tv

В кулинарията розмаринът се използва както в сладки и в солени ястия – за марината на ястия от риба, дивеч, агнешко месо, за подправка на ориз, домашен хляб.

Розмаринът може да овкусява салати от зеле и моркови, домати, картофи, като добавка за сос за спагети или пици, меки сирена, тесто.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе