Преборете се с алергията към полени с народна рецепта

в Здраве

Народната медицина често намира решения на проблеми, на които лекарите не винаги успяват.

Алергията към полени е проблем за много хора през пролетта. Много лекарства циркулират из аптеките, но не винаги те самостоятелно водят до желания резултат.

Народната медицина дава няколко решения за борба с алергията към полени, които се предават от поколение на поколение

Най-честата причина за респираторна алергия са полените. Това са малки невидими зрънца със среден размер от около 0,05 mm в диаметър с различна форма, в зависимост от вида растение, които се появяват в периода на цъфтенето им. Поленът е мъжкото семе на треви, цветя и дървета.

При попадането на алергена върху лигавицата на носа или бронхите агентите на имунната система го приемат като чуждо тяло. Образуват се антитела, които атакуват тъкани на тялото.
Следва изявата на неприятни симптоми, като най-често при алергия към полени са: хрема, зачервяване и дразнене на клепачите, сълзене на очите, в по-редки случаи кашлица.

Предлагаме ви рецепти, с които стотици са облекчили алергичните си симптоми
Първата рецепта включва само мащерка, лайка и вода. В 50 мл вряща вода се добавя една супена лъжица мащерка и една супена лъжица лайка. С тази смес се правят инхалации между 5 и 10 минути.

Втората рецепта не трябва да се прави твърде често. В смес от 100 грама пчелен восък и две супени лъжици невен се добавят две супени лъжици цвят на лавандула. Оставете сместа през нощта, а на сутринта загрейте до разтапяне. Прецедете сместа и я оставете в малки буркани, които трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място. С така приготвената смес се правят инхалации.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе