Пилешкото месо: Пълно с вода, арсен, натрий, антибиотици, кофеин

в Здраве

30% от пилешкото месо е „напомпано“ със солена вода, химикали за подсилване на вкуса и текстурата, дори и отпадъци от други животни

Става дума за нещо, което производителите на пилешко месо правят, за да получат по-голямо тегло, и разбира се, с това в крайна сметка те ще си осигурят допълнителна печалба.

Вместо да се продава здравословно и питателно пиле, месото се помпа с всички възможни течни добавки и химикали, с цел от месото с лошо качество да се получи месо от първа класа.

Пилетата трябва да се отглеждат така, че да бъдат здрави и месото им да бъде сочно и меко, но в надпреварата за колкото е възможно по-голяма печалба, производителите злоупотребяват с цел пилетата по-бързо да достигнат необходимата тежест.

Потребителите не само са измамени с цената, но и се застрашава и здравето им, тъй като такова пиле съдържа 500% повече натрий

Въпреки че към пилето се добавят химикали, те се третират като естествени добавки, затова и на производителите им е позволено да поставят етикет „естествено“ на своите продукти. Ако се натъкнем на такъв етикет на продуктите от пилешко месо на големите компании, можем да бъдем сигурни, че тук нищо не е естествено!

В пилешкото месо има определено количество арсен, а кокошките и пилетата се хранят с антибиотици, антидепресанти, парацетамол и кофеин, и дори 20% от пилетата са заразени и със салмонела!

Още през 2009 г. е било установено, че за да се увеличи теглото на пилешкото месо, в него се добавят животински отпадъци, или по-точно кости и хрущяли от свине или крави.

bulpress tv

Измамата била разкрита от Агенцията за стандарти при храните с помощта на нови здравни тестове, защото материалите, които се добавяли са перфектно обработени и успешно преминават през ДНК -тестове. Този скандал се е разразил в ресторантите по цяла Англия.

Практиката на добавяне на вода и протеини в пилешкото месо не е незаконна, когато е отбелязано на етикетите. Също така, не е незаконно да се добавят говежди и свински протеини, ако същите са маркирани като „хидролизирани протеини“.

Тези вещества се добавят, за да може пилешкото месо да запази водата в себе си.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе