Нова мегаидея: България и Румъния да премахнат границата помежду си

в България

Нова мегаидея: България и Румъния да премахнат границата помежду си
Камара на автомобилните превозвачи в България подкрепя позицията на Националния съюз на автомобилните превозвачи в Румъния (UNTRR)

щом двете страни бяха блокирани по пътя си към Шенген, правителствата им да започнат активна работа за премахване на граничния контрол между тях. Това се казва в декларация на браншовата организация, предаде Факти.

И в двете държави транспортният сектор е водещ що се отнася до икономиките им. Транспортният бранш както в България, така в и Румъния, пострада чувствително заради протекционистичните мерки, които ЕС въведе под името Пакет „Мобилност I“.

Целта е ясна – намаляване на конкурентоспособността не само на превозвачите от двете държави, а и на техните икономики като цяло. Недопускането в Шенген не е само удар върху бизнеса, а и върху всички
пътуващи хора и най-вече водачите на тежкотоварни автомобили, които са принудени да чакат не с часове, а с дни в крайно неприемливи условия, пишат още превозвачите.

България и Румъния заедно поеха по пътя на европейското единство, но нарушаването на основните принципи на ЕС и то от страни с утвърдени демократични принципи е недопустимо. Именно за това България и Румъния трябва да продължат пътя си към Шенген заедно и най-логичната стъпка е именно тази – премахване на
граничния контрол.

От Камара на автомобилните превозвачи в България призовават българскитевласти да предприемат мерки и стъпки съвместно с румънската страна за премахване на граничния контрол с Румъния.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе