Най-скъпо продаваните породи котки

в Любопитно

Замисляли ли сте се, колко скъпи могат да бъдат някои породи котки? Толкова много, че да струва няколко стотин долара. Повечето хора любители на котките биха казали така: „По-добре да си купя мелез за 10 лв., отколкото да дам толкова пари!“ Но какво е толкова специалното на тези котенца? Със сигурност за ценителите – богаташи парите нямат значение. Представяме ви най-скъпо продаваните породи котки.

Елф

Една от най-скъпо струващите породи е Елф. Този вид се появява наскоро през 2006 г. Американски учени кръстосват Американски кърл и породата Канадски Сфинкс. Тези котки са късокосмести и полу-дългокосмести, това е тяхната отличителна черта, а ушите им са с необичайна форма. Резултатът от това кръстосване е порода без козина с накъдрени и големи уши. Породата Елф може да бъде закупена за 2.000 $.

Американски кърл

Породата за първи път е открита в Калифорния през 1981 г. Наричат я къдрава. Козината на котката не е къдрава, този епитет се отнася до необичайните увити уши. Малките котенцата се раждат с прави уши, но в периодът от 2 до 10 ден се къдрят. Цената за тази котка може да достигне 3.000 $.

bulpress tv

Бенгалска порода

Козината на тези котки е много стегната, къса и най-важното мека (чувства се на допир като скъпа кожа). Не е изненадващо, ако в родословието си като пра родител има леопард. Котето може да струва около 4.000 $.

Као-Мани

В продължение на стотици години котките от тази порода се поддържат и се размножават само в кралските семейства. Характеристиките на породата е гладка и бяла козина с цветни (различни) очи, които могат да бъдат жълто и синьо. Породата е толкова рядка, че например през 2015 г., породата в развъдниците я има само във Франция и в някои американски щати, в Словения и в Тайланд. Породата може да се закупи за 10.000 $.

Савана

Най-скъпата котка в света с родословие от Африка. Представителите на тази порода имат сериозни размери (тегло до 15 кг., височина до 60 см.). Саваната е не само една от най-скъпите котки, но и една от най-големите домашни котка в света. Цената за едно коте може да надвиши 22.000 $.

Източник: zaigravka.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе