Най-скъпите животни: Бихте ли платили милиони за домашен любимец?

в Любопитно

Тези животни са най-скъпите в света, а ако искате да притежавате някое от тях, трябва да отделите и до няколко милиона долара.

Птицата тукан – от 5 000 до 10 000 долара

Името на тази птица тукан произхожда от португалските думи „тъп тук“. Тази красива и величествена птица може да се намери само на няколко места – Централна и Южна Америка, Карибите и южната част на Мексико. Тези птици са много популярни и известни с големия си клюн, който е оцветен с ярки цветове. До сега са известни около 40 разновидности на този вид. Перата им обикновено са черни с жълти, бели или червени нюанси. Цената на този прекрасна птица варира от 5 000 до 10 000 долара.

Цената на Де Браза маймуна е от 7 000 до 10 000 долара

Този вид маймуна се нарича и блатна маймуна. Тя обитава блатистите области на Централна Африка. Това животно е получило името си от френския изследовател Пиер дьо Саворгнан де Браза. Много е трудно да срещнете този вид маймуни, защото много добре се сливат с околната среда и се крият доста успешно. Живеят около 22 години.

Папагалът Хуацинт Макао има стойност около 14 000 долара

bulpress tv

Този папагал макао е не само най-скъпата птица в света, но е и най-големият летящ папагал, който съществува. Намира се в източните и централните части на Южна Америка. Въпреки голямата популярност, която тази птица има, броят им е значително намален последните години.

Папагал Палмово Какаду можете да си купите за 16 000 долара

Този папагал Какаду е известен със своите черно-сиви пера и ярките червени петна на главата, т.е. бузите, които променят цвета си според настроението. Може да достигне височина до 60 см и тежи повече от един килограм. Има голями красиви пера на главата си и силен клюн.

Бръмбарът елен – 89 000 долара

Тази буболечка е много необичайна, а поради това и цената и е много висока. Характеризира се с огромни червени рога на върха на главата. Тя е много рядко срещана и не се знае каква е нейната популация.

Редките бели лъвчета струват около 138 000 долара

Тези малки бели „котенца“ произхождат от рядко срещаното семейство бели лъвове. Белите лъвове могат да се видят само в специалните резервати, където се полагат грижи за тях, за да не бъде изтребен този вид. Белите лъвове днес са около 300 на брой и са разпространени само в някои резервати в света.

Сър Ланселот лабрадор за 155 000 долара

Този красив лабрадор е създаден, вярвате или не, с клониране. Едгар и Нина Ото, двойка от Флорида, които са имали прочутото куче Ланчелота, го клонирали в свой домашен любимец, който е починал през 2008 г., и получили Сър Ленселот лабрадор. Този вид клониран лабрадор струва 155 000 долара.

Красив тибетски мастиф можете да имате за 582 000 долара

Тибетският мастиф е една от най-скъпите породи, които можете да закупите и да имате като домашен любимец. Тази порода кучета е също и един от участниците в най-големите състезания по света. Най-големият мастиф е достигнал височина от 83 см и тегло 70 кг. Тибетският мастиф съществува в няколко цвята: черно, кафяво, кафяво-червено и сиво.

Най-скъпата крава в света, Мис Миси, можете да закупите за 1 200 000 долара

Когато чуете, че едно животно струва повече от милион долара със сигурност не помисляте за крава. Мис Миси е най-скъпата крава в света. Тя е спечелила множество конкурси и се превърна в един от най-известните животни в света. Благодарение на това, тя стана второто най-скъпо животно в света.

Конят, наречен „Зелена маймуна“, струва 16 000 000 долара

Ако очаквате някакаква зелена ексцентрична маймуна да заеме първото място, се лъжете. Въпреки че се нарича „Зелена маймуна“, това животно всъщност е кон. Поради своята кръвно родоословно дърво и предците шампиони, този кон достигнал цена от изумителните 16 милиона на търг. Въпреки това, Зелената маймуна не може да се похвали с големи състезателни способности, защото в живота си не е печелил нито едно състезание. През 2008 г. Зелената маймуна се пенсионира.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе