Миньорите се подиграха с премиера Денков, събират 36 заплати, за да си ходи

в България

Миньорите се подиграха с премиера Денков, събират 36 заплати, за да си ходи

Напрежението на протеста на миньорите и енергетиците не намалява, а започва да ескалира.

На мястото на блокадата на магистрала “Струма” демонстранти преминават поставените от полицията заграждения. Сблъсък с органите на реда за момента няма, предаде от мястото Нова нюз.

На блокадата на АМ “Тракия” пък протестиращите се подиграха с премиера акад. Денков. Те поставиха кашон с надпис “помощи за акад. Денков”.

Протестиращ обясни, че искат за му съберат 36 заплати, за да напусне поста. Това е в пряк отговор на информацията, че работещите в Марица Изток ще получат 36 заплати като компенсация за спиране на работата му.

Въпреки искането на оставки, миньорите и енергетиците заявават, че протестът им не е политически.

Те са твърди в намерението си да протестират докрай и за пореден път заявиха, че преговори с държавата ще водят само на мястото на блокадите, а не в София.

Тодор Василев от КНСБ заяви: „Искаме някой да дойде тук при нас и да ни обясни кой лъже, защото по наша информация териториалните планове не са пристигнали в Брюксел.

Или правителството ни лъже, или тези, които ни казват, че плановете не са пристигнали, т.е. Брюксел.

bulpress tv

По тази причина искаме някой да дойде тук и да ни каже истината. Протестът ни става безсрочен, докато не ни обяснят какво става“.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе