Какви аксесоари за нашия домашен любимец е необходимо да купим

в Любопитно

За да отгледаме и възпитаме правилно нашето куче е необходимо да купим някои предмети и принадлежности, които трябва да отговарят на някои изисквания.

Къщичка и транспортна чанта за домашен любимец

Най-добре е още в самото начало кученцето да свикне да живее в свой дом. Производителите предлагат красиви къщички от плат, където вашият домашен любимец ще се чувства максимално комфортно. Препоръчително е да му осигурите и постелка за автомобил, за да сте спокойни, че кучето няма да изцапа седалките по време на път. Добре е да притежавате и транспортна чанта, когато кучето ви е малко и се налага да пътувате.

Съдове за вода и храна за кучето и котето

Кучето трябва да разполага с два съда – един за храна и един за вода. Най-добре е те да бъдат нови и да са направени от метал или емайлирани, за да се окисляват от веществата на храната и да се почистват лесно от тях. Тези съдове са и по-стабилни и се обръщат по-трудно. Медните и бакърени съдове не се препоръчват, защото вредят на качеството на храната. Изберете големината им според породата на вашето куче. За животните със средна големина са подходящи съдове, които събират 500 грама храна или вода. Съдовете, от които кучето се храни, трябва да се измиват всеки ден със сапун и топла вода, за да не получава стомашно-чревни разстройства вашият домашен любимец.

Четки и гребени за домашни любимци

Домашното куче винаги трябва да бъде чисто и козината му да е лъскава и гладка. То трябва да притежава собствени четки и гребени, с които да бъде сресвано. Гребенът е необходим, за да могат да се сресват всички кичури, които се сплъстяват и замърсяват животното. Едно куче трябва да има и твърда и по-мека четка. Меката четка се използва, за да могат да се почистват кожата и късите косми от пърхот, кал и прах. За разресването на дългите косми е необходима четка с по-здрави и дълги бодли. Винаги след употреба четките трябва да бъдат почиствани, измивани и подсушавани, за да ги предпазите от трайно замърсяване и заразяване.

bulpress tv

Повод и нашийник за кучета

Поводът и нашийникът са задължителни за разхождането на кучето навън. По-дребните породи кучета са много темпераментни и се дърпат по време на разходка, затова и употребата на нашийници не се препоръчва. За тях най-удачно е да се изберат специално направени презгръдници, които обхващат и гръдния кош с няколко каишки. Поводът е каишката, с която нашийникът се захваща. Най-добре е да бъдат направени от кожа или от метални синджирчета в комбинация с кожа. Добре е дължината да бъде около 1-2 метра. Има и поводи, чиято дължина се увеличава автоматично под наш контрол, които са много удобни, защото така кучето спокойно може да се тича и на по-големи разстояния.

Намордник

Поставен на муцуната на кучето, намордникът не позволява на кучето да захапва каквото и да е. Това осигурява безопасност за околните. На обществени места той е задължителна принадлежност. Трябва да приучите кучето си да носи намордник още на 7-8 месеца, за да не възникнат проблеми след това. Добре е той да е кожен или метален, в зависимост от породата и големината на вашето куче.

Играчки за домашни любимци

Представете си, че малкото куче е едно малко дете. Палетата обичат да си играят с различни играчки. Добре е да купите такива, за да предпазите вашите мебели, килими, пердета, мокети и т.н. Дъвченето на играчките подпомага растежа на зъбите на вашето куче, което е съвсем нормално. При избора на играчки вземете предвид техния размер, защото ако са прекалено малки кучето може да глътне. Не купувайте и много твърди играчки, за да не счупят зъбите на вашия домашен любимец. Най-важна е безопасността на животното.

Източник: статии.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе