Зоя Деянова: Комунизмът ще си отиде, когато махнат „Сънчо“

в България

Зоя Деянова: Комунизмът ще си отиде, когато махнат "Сънчо"


Зоя Деянова: Комунизмът ще си отиде, когато махнат „Сънчо“

Комунизмът ще си отиде, когато махнат „Сънчо“. Дотогава ще теглим хомота…
Помните ли, че искаха да го изчегъртат – Сънчо, не Станишев, защото бил в „прайм тайма“ за реклами. Баси аргументът беше, след като БНТ има ограничение по закон за рекламите, защото се финансира от бюджета.

Но, пусти Сънчо, комунист. И това е така. Въвежда го Леда Милева, директор тогава на телевизията, детска писателка, дъщеря на Гео Милев, не е комунист, ама написал „Септември“ и изгорен в пещите на Дирекция на полицията. Петър Ступел прави мелодията за минути на пианото, докато директорката споделя идеята си да има нещо за децата.
Това са легенди за малки неща, които се разказваха от стари колеги на нас, начинаещите журналисти.

Сънчо оцеля, дори Кошлука не смее да му посегне – още раждаме българчета и искаме да заспиват с тази песничка. И да имаме спомени. Моят племенник я пееше грешно – „спят граБчета и селца“, синът ми след 30 години се залепваше на телевизора, дано доживея и внуче да прави същото.
Отиде ли си Сънчо, отиваме си и ние. Остава „чау шукарие“ и чалга клиповете – нашите, привзети от шакири и други евроатлатнически образци на духовността.

Автор: Зоя Деянова

Ние от  bultimes.net  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе