Жълт кантарион: Заздравява рани, успокоява спазми

в Здраве

Как да си направите иванденски балсам с жълт кантарион за успокояване на спазми и лекуване на рани?

Състав на балсама с жълт кантарион:

1 китка кантарион
5 клонки равнец
600 – 700 мл зехтин

Начин на приготвяне на балсама с жълт кантарион

В чист и сух буркан се поставят цветове от жълт кантарион. Ако можете да намерите и червен кантарион, той има същата роля като жълтия. Цветовете се нареждат до половината на съда, а след това се поставят цветовете от бял равнец и се допълва с жълт кантарион. Накрая съдът се налива със зехтин докато се покрият хубаво цветчета, затваря се и се оставя на слънце 40 дни.
След като престоява 40 дни, прецежда се, сипва се в тъмни стъклени бутилки и се съхранява на тъмно и прохладно място.
Хубаво е всеки да има в дома си балсам с жълт кантарион, не изисква нито много работа, нито много съставки и има супер ефект.

Този балсам има голямо приложение. Използва се предимно за намазване на рани. Също така доста е полезен за масаж на коремчето на бебета, по-големи от 3 ​​месеца, тъй като облекчава стомашните спазми.

Бласамът с жълт кантарион е подходящ и за успокояване на кашлица.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе