Добавки, които правят обикновената вода хранителен еликсир

в Здраве

Чаша обикновена вода е най-добрата напитка за организма. Но може да бъде по-полезно, ако в нея има добавки с лечебни свойства.

По този начин ще получите здравословна напитка, която ще подобри храносмилането и ще изчисти целия ви организъм.
Можете да подготвяте и консумирате тази мощна напитка всеки ден.

Прясно изцеден лимонов сок във водата
Лимонът е отличен източник на витамин С, важен антиоксидант, който помага да се неутрализират свободните радикали, да се изчисти организмът и да се помогне на храносмилането. Изстискайте половин лимон в чаша вода.

Вода с джинджифил

Джинджифилът е използван от векове като средство за лечение на спазми, гадене, метеоризъм и лошо храносмилане. Подобрява кръвообращението и има противовъзпалителни и антивирусни свойства. Нарежете парче джинджифил (с размер на палеца) на малки кубчета и го добавете във водата. След като изпиете водата, можете да изядете нарязания джинджифил, само внимавайте, защото е лют.

Краставица
Нарежете краставицата на малки парченца и я поставете във водата. Водата ще има свеж вкус и е полезна за изхвърляне на токсини от органи, включени в процеса на храносмилането. След като изпиете водата, изяжте и парченцата краставица, защото те са полезни за вашето здраве, тъй като съдържат антиоксиданти и фибри.

Канела във водата
Канелата отстранява бактериите, което подобрява и лошото храносмилане. Тя също така регулира нивото на кръвната захар и участва в процеса на изгаряне на мазнините.
Добавете едно парче канела в чаша вода и я оставете да стои там, докато не ароматизира водата. Пийте водата през деня.

bulpress tv

Листата от мента
Ментата е билка, която можете да отглеждате сами. Тя може да расте в градината и на балкона. Винаги трябва да имате прясна мента, за да я консумирате, защото помага при болки в стомаха, активира слюнчените жлези и помага при храносмилането на храната в тялото.

Карамфил
Карамфилът помага при проблеми в органите, включени в процеса на храносмилане и успешно се бори срещу паразити, които се намират в човешкото тяло. Поставете три до пет карамфилчета във вода и оставете на стайна температура, докато пуснат вкуса си във водата. След като изпиете водата, можете да изядете карамфилчетата, но внимавайте, защото те са доста силни на вкус.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе