Безкраен път погубва десетки в САЩ

в Мистерии

Тайнствеността около пътя Лестър Роуд в град Корона, Калифорния, години наред мъчел властите, тъй като който и да тръгнел по него, никога не се завръщал.

Преди години Лестър Роуд, или наричан от местните Безкрайния път, бил забулен в мистерия. Изплашените местни жители не смеели да поемат по черния път, тъй като никога човек, тръгнал по него, не се връщал в Корона. Те дори измислили легенда, която се предавала от уста на уста, че пътят е безкраен и затова и никой не се завръща от пътуването си по него.

Шумотевицата и легендите около пътя били толкова упорити и силни, че местната власт решила да огледа по-обстойно тайнствения черен път. Оказало се, че на един от завоите на Лестър Роуд рязко вляво се спуска огромна пропаст. От другата страна на пропастта имало продължение на пътя, но двете части от Лестър Роуд се сливали визуално така измамно, че все едно пътят не бил прекъсван от огромната яма. Погледнат от определен ъгъл, било невъзможно да се разбере, че по средата между двата участъка има каньон.

Местните власти се натъкнали на страховита картина – в пропастта били пропаднали една върху друга десетки коли, а пътниците и шофьорите им били вече оголени скелети, още прикрепени с колани към седалките на автомобилите.

Освен с кошмарния път, който вече не съществува, Корона е известна и с друга мистерия. Градът държи рекорд по изчезнали капсули на времето – които местните правят и заравят за бъдещите поколения. Цели 17 такива контейнера са закопани, а след това при изравянето се оказва, че са изчезнали.

Източник: retro.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Мистерии

Отидете горе