Бай Тошо: Скъпи сънародници

в България

бай тошо


Аз Бай Тошо от трибуната на времето, щото мавзолея го взривихте, днес искам да ви честитя празникът на труда 1-ви май! На този ден по мое време всички колективи излизаха на митинг шествие във всички населени места. На този ден всички другарки и другари пременени и подредени минаваха по площадите със своите колеги и трудови колективи, абе празник си беше и никой не работеше, а сега пак никой не работи, но митинги няма. Няма и трудови колективи, няма заводи и предприятия. Няма ги и аграрните кооперации, абе нищо няма.

Искам да ви попитам какво ядете, как живеете без работа и без доходи, без храна и здравеопазване, без образование и ясни цели за днес и утре. По мое време всичко се делеше на поставени цели за ден, година и петилетка като всички другарки и другари се стремяха да изпълнят планът и да го преизпълнят, а в заводите и в трудовите колективи имаше и първенци – такива другарки и другари, които даваха личен пример, те бяха награждавани със значки и допълнителна финансова мотивация да го наречем и всички работещи имаха право на карти за почивка на планина и море, и на санаториум.

Днес си седите у дома и докога така? На този ден трудовите колективи бяха предвождани от своите първенци и ударници и цялото общество с гордост виждаше по изявените от вас.

Ние възпитавахме нацията в трудова отговорност, патриотизъм и родолюбие като „да строим за родината“ бе не само лозунг, а и дълг, но сега все едни и същи фирми строят с пари от Европа, няма да коментирам качеството на материалите им и трудът. „Работа, работа и пак работа“ това е то дружно песен да запеем „да живее, да живее труда“ с тези думи ние посрещахме 1-ви май. А днес май не знаете дали ще посрещнете утрешният ден? Късметът идва с работата, в условията на Капитализма трябва силна икономика каквато аз ви оставих, но за съжаление силите от Запада си сложиха тук едни марионетки да ги нарека и те съсипаха всичко. Днес няма работа, няма и да имате, защо трябва да идва някой да инвестира за да ограбва ресурсите и парите ви, за да ограбва трудът ви? Кризата е в главите ви, тя е оправдание за некадърно управление и извинение за престъпно поведение. В Китай защо няма криза? В Русия и в други страни също имат проблеми продиктувани от Запада, но хората работят, а този, който произвежда всичко има, всичко има и излишъци, които продава въпреки така наречените санкции и така богатее.

Докато не запретнете ръкави няма да се оправите било то с лични стопанства да си произведете храната, било то с предприемачески дух, но за това трябват пари, а пари в България няма. Няма нужда да се повтаряме, че само този, който има пари може да решава проблемите. И докато правителството под диктовката на чуждите вериги и капитали у нас диктуват да сте бедни и гладни, без работа и реализация на младите, така ще е! Ден на труда няма да празнувате, робството е съжителство, а съжителството наричате оцеляване, а оцеляването е избор другарки и другари. Вие правите изборът сами за себе си, аз ви оставих модел, в който нямаше безработни нито бедни, нито гладни, а грижата за ближният бе номер едно и сега се грижат за вас, ама как да ви уморят май. Имаме една поговорка „който не работи не трябва да яде“ сега правителството се погрижи да не работите и другото ще дойде. Честит празник на всички другарки и другари, които с бригадирски движения и трудови колективи изградиха една Народна Република България!

И проклети да са техните синове и дъщери дето я унищожиха!

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе