Фалшивите новини – солта на медийната манджа!

в България

Фалшивите новини - солта на медийната манджа!


Фалшивите новини като подправката без която не можем. Да припомним думите на Марк Аврели „Всичко, което чуваме, е мнение, не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.” Та фактите са тези, които ни насочват към истината, а истината може да бъде само една. За съжаление управляващите пренаписват историята ни и за тях истината е само тази, която ги устройва. Критиката не е градивна според властимащите, а тя по-скоро е фалшивата новина срещу, която се борят.

Осветляване на медиите е поредната манипулационна лъжа на Управляващите с цел манипулация на общественото мнение и подготвяне на обществото за медийният апокалипсис, който предстой. Всеки, който се занимава с медии или е блогър , влогър или социално активен знае, че скрито-покрито в интернет няма като следи се всеки ход, всяко име и дори се анализира и движението на мишката както и какво и кога го четете. Та Правителството знае зад всеки пост и статия кой точно седи и къде се намира в реално време. Но това е фалшив анонс към обществото за осветляване на медиите, с които се цели обработката на мозъците Ви.

Понякога фалшивата новина може да създаде много неприятности, друг път приятна и забавна емоция зависи какъв е адресантът и, но със сигурност без нея не може и няма как да ни казват, че трябва да използваме само захар или само сол за да получим поредната доза медийна закуска. Фалшивите новини не могат да бъдат забранени, те просто искат да ги контролират и го правят.

А така начините на медии, в които гледаме изявите на политиците, в които четем какво е казала властта, какво са направили да сте чули да са критични? Къде изчезна разследващата журналистика и какво се случва после с тези журналисти дръзнали да критикуват, дръзнали да казват истината? Правителството следи всичко през Хостинг компаниите и през интернет доставчиците – знае се всичко за всеки и какво ви заблуждават, че се води кампания за борба с фалшивите новини?

Те не се борят срещу фалшивото, а срещу тези, които казват истината като другите те просто си имат редактори и са на заплата. Истината е, че трябва да бъде чута, иначе за каква свобода на словото говорим? Диктатурата е факт, другото е въпрос на гледна точка.

Реч на омразата ли, та кой политик го обичат?
Във всяка лъжа има по малко истина и свободата на словото заедно с личната воля е това, което всеки трябва да притежава, а всеки сам решава как ще пресее зрънцето от плявата и все пак Марк Аврели е казал „Всичко, което чуваме, е мнение, не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.”

Нима фалшивите политици не създават фалшиви новини ?

 

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.