Стефан Пройнов: Когато четвъртата власт се превърне в златната подметка на властта става дума за Диктатура!

в България

Стефан Пройнов: Когато четвъртата власт се превърне в златната подметка на властта става дума за Диктатура!

Стефан Пройнов…
Когато четвъртата власт се превърна в златната подметка значи идва краят на един народ!
Там където четвъртата власт сменя министри и вкарва в затвора мафиотски босове значи има и свобода на словото!
Но там където има кадрови рокади и преплитане на интереси с високи постове става дума и за пари – много пари!

Войната е пари и когато се води думите са пропагандна или хибридна както я нарече там, но когато някой ви нашепва е компроматна и мръсна, а когато е скандална е много мръсна!

Силата на медиите е да сформират общественото мнение правилно или грешно!
Силата на общественото мнение е, че то променя средата било тя и политическа!
Истинската война се води с медиите ни и срещу медиите!

Бойко Борисов заяви:
„И ние като станем опозиция ще станем разследващи журналисти“!
Страхът му е видим, но и видими са резултатите на войната на правителството със свободата на словото и свободните медии като вече сме на 111 място във света!
Повярвайте ми след новите рестрикции и закони с борба с Тероризмът и контролът над големите социални мрежи, информационни търсачки и видео канали вече сме далеч по-надолу в статистиката!

Къде е България по свобода на словото?

Та ГЕРБ се изскачиха във властта с мръсна компроматна война, а после с медиен натиск и още флашки събрани от службите започнаха да разширяват зоната си на влияние – съд, прокуратура и контрол над медиите ! Днес Диктатурата има нужда от абсолютна власт – тях няма кой да ги накаже!

Но те могат да наказват всички!
Живеем в динамични времена и пълзящата Диктатура изостава от набелязаните си цели!
И така четвъртата власт сменя първата, а втората се самосезира по сигнали от четвъртата !
На практика този, който контролира мълвата контролира държавата !
Някога в древна Гърция са имали стадиони и театри, а древният Рим са построили Колизеумът и множество арени за гладиаторски битки !

Всичко това е било хората да имат къде да освобождават енергията си агресивна или друга емоция и да имат отдушник ! Както казва за първи път римският поет Ювенал:
„Хляб и зрелища“!

И така свидетели сме на зрелища ежедневно, но хляб не ни дават и не ни раздават !

bulpress tv

Уикипедия, свободната енциклопедия: „Хляб и зрелища“ (на латински: panem et circenses) е метонимен израз за повърхностни средства за успокояване. В политически контекст, фразата се отнася към методи за печелене на обществена подкрепа основани не на добро управление, а на отвличане на вниманието или задоволяване на краткосрочни, несъществени искания на населението.

Фразата произхожда от политическия живот в древния Рим. Виждаме нашите политици и тези по света как от всяка трагедия вадят дивиденти!
Без значение колко по-разтърсваща е било то терористичен атентат, пожар, катастрофа или изригването на вулкан. Колкото по-силно приковава фокусът на внимание на обществото толкова по-добре за тях ! И така когато четвъртата власт се превърне в златната подметка на ботуша на властта, който ви мачка нещата не са на добре! Системата освен, че ни убива тя има за цел и да ни контролира!

И така всеки, който е във властта се стреми към абсолютната власт на което е прието да казваме Диктатура! Уикипедия, свободната енциклопедия:

Диктатурата (на латински: dictatura) е автократична форма на управление, при която властта е концентрирана в една личност (диктатор) или ограничена група от хора (партия, хунта, семейство и други).
Историята познава много диктатори и всички знаем как завършва техният житейски цикъл на пребиваване на нашата планета! Да казваш истината във времена на измама е равнозначно на Революция!

И за финал ще припомним думите на Марк Аврелий: „Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт.
Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина“.
Когато става дума за род и родина за вас самите и вашите семейства, за съдбата си слушайте сърцето си, защото живеем лъжовен свят, а то няма да ви излъже !сефан пройнов,stefan proynov

Автор: Стефан Пройнов

Послепис: Когато видите в социалните мрежи истината, споделете я! Вярно е, че една птичка пролет не прави, но един петел цяло село буди!

Не бъдете пасивни, истината има право да бъде чута!

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе