Красимир Янков: Поредните промени на закона за МВР са унизителни за полицията

в България

Красимир Янков: Поредните промени на закона за МВР са унизителни за полицията


Поредните промени на закона за МВР не само са традиционно неефективни, те са унизителни за полицията! Това заяви народният представител от БСП Красимир Янков

Какво означава финансова санкция за посегателство над длъжностно лице, чиято най-важна функция е да бъде гарант за ненарушаване на обществената и лична сигурност на българските граждани?

Този закон казва само едно единствено нещо – заможните могат не само да не спазват закона, но и да бият полицията. Вече си има тарифа!

Плащаш и биеш, или в обратен ред. Аз съм за друг модел на обезпечаване неприкосновенността на полицая при изпълнение на служебните задачи.

Повече правомощия за използване на средствата, с които е оборудван.
Полицаят трябва да има право на възпиращо прилагане на оръжието си при всяко физическо посегателство върху него, категоричен е Красимир Янков.

Източник: nakratko.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе