Кирил Стаменов: „В името на Бога, махайте се!”

в България

Кирил Стаменов: „В името на Бога, махайте се!”


Кирил Стаменов: „В името на Бога, махайте се!”
(Не е ли време да се появи един български Кромуел и да изгони тези престъпници от българския парламент?)
Май няма нищо ново под слънцето от 1653г. до сега, а?
Оливър Кромуел:

Крайно време е да сложа край на седенето ви тук, на това място, което сте опозорили с презрението си към всяка добродетел и осквернили с вършенето си на всеки порок, вие сте разколническа шайка и врагове на всяко добро управление, вие сте глутница наемни отрепки което сте опозорили с презрението си към всяка добродетел и осквернили с вършенето си на всеки порок, вие сте разколническа шайка и врагове на всяко добро управление, вие сте глутница наемни отрепки и като Исая бихте продали страната си за паница леща и като Юда предали вашия Бог за няколко монети.
Останала ли е дори една добродетел сега сред вас?

Има ли един грях, който да не притежавате? Вие нямате по-голям усет за религия от моя кон, златото е вашият Бог, кой сред вас не е разменил съвестта си срещу подкупи? Има ли един мъж сред вас, който има дори най-малката грижа за доброто на републиката?

Вие, долна паплач, не сте ли осквернили това свято място и превърнали Божия храм в свърталище на крадци чрез вашите неморални принципи и порочни обичаи? Вие сте станали непоносимо ненавистни на цялата нация. Вие сте назначени тук от народа, за да поправяте неправди, които самите вие сте задминали!

И така! Отнесете онзи блестящ жезъл и заключете вратите, в името на Бога, махайте се!
Оливър Кромуел – Речта му при разпускането на Дългия парламент 1653г.
Това публикува на стената си Кирил Стаменов.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе