Да ограбиш народа си

в България


Да ограбиш народа си, това е политика а не престъпление!
Тази максима и идеология, се изповядва от сегашната политическа върхушка и управляващи! За да постигнат целите си ТЕ се борят с нокти и зъби срещу НАС!

Трудно разбираме Истината, още по трудно я осъзнаваме! Не можем да разберем, че в Парламента, единствените останали без представители и нямащи глас в Политиката, това сме НИЕ- обикновените хора! Иначе всички бизнес-олигархични прослойки си имат представители. Всички Етноси, вероизповедания, банкови кръгове, научни среди, културни дейци и който още се сетите, имат си представители.

Само и единствено Хора от Народа няма, в тоя Парламент!
Затварят училища, градини, читалища, болници, че били на загуба- а пари няма! Само не разбрах, защо се опрощават борчове на тоя и оня, че на всичкото и на отгоре и още държавна пара им се дава! То не си вдигаха субсидиите, не си даваха държавни поръчки с нагласени конкурси, то не бе чудо. Иначе на обикновения човек му съдират кожата, вземат ни мижавите имоти за да се събере дължимото към Държавата!
Достигнахме до ниво, в което се опитваме да оцелеем, а не да живеем! Като се замисли човек, че някога бяхме икономическо чудо на Света!?
Станахме си народ, който се самоубива, самозапалва и мизерува, но се отказва да се бори!
Как никой не видя, че сме най-бедния народ, с най-богатите политици в Европа?

Как никой не си зададе въпроса:
– Защо лекарите вземат по 800лв заплата, за да спасяват човешки животи, а ядат бой? Политиците вземат по 8000 лева заплата, за да съсипват човешки животи и получават луксозни награди?
– Как така родителите на политиците им подаряват имоти за милиони, а нашите родители мизеруват с 200 лева пенсия месечно?
Иначе се оставяме да ни убеждават в какъв икономически растеж и подем живеем., докато пак тези- същите ни казват:
-“ Няма пари за по- големи пенсии или заплати, няма пари за лечение на деца или за добавки на инвалиди, няма пари за лекарства!“
Така и не ми стана ясно, защо след като сме член на ЕС, заплатите и пенсиите на българите са 10-пъти по-ниски, а цените са ни европейски?
Пак същите, дето ни казват, че няма пари, за хората си купуват луксозни къщи, апартаменти, джипове и всякакви луксозни глезотии и екстри!

А на НАС, простите хора ни хвърлят прах в очите, като ни казват, как човека с терасата, щял да проверява човека с апартаментите! Щял да търси следи от корупция,,, вярвате ли????
Всяко Правителство по Света, щеше незабавно да си подаде оставката, при такъв скандал! Само и единствено в България, си раздават отпуски, бонуси, постове, лимузини и се канят да спечелят следващите избори!
Иначе се измъчваме от въпроса: „Кой ще разследва поредния Гейт, след като всички са замесени?“
Съдии, Прокурори, Политици, Министри, Депутати-крадци, които викат: „Дръжте крадеца!“
Какъв ли ощецинизъм и простащина ще ни очакват, след като официалната политика е:
-„Да ограбиш и унищожиш народа си е Политика, а не престъпление!“
Автор Светлозар Минов

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе