Да живееш означава да създаваш

в България

Да живееш означава да създаваш


Да живееш означава да създаваш неща, а не да ги придобиваш – АРИСТОТЕЛ
Аристотел е роден в Стагира, Северна Гърция през 384 г. пр. Хр. Учил е в академията на Платон. Бил е частен учител на Александър Велики.
Считан е за бащата на психологията – пръв издига схващането за единствата на тяло и душа. Създава първата познавателна теория, според която протичат психичните процеси – асоциативната теория.

Днес сме свидетели как благата само сменят своят собственик или биват разрушавани!

Консуматорско общество, което не гради да остави след себе си, а само употребява. Някога древният Рим е бил строен така, че да може да издържи няколко подред неразумни императори.

За последните десет години много се строй, но нищо не остава!
Свидетели сме на новите пътища как само след първият дъжд и започват ремонтите като така е с булевардите, така е и с всичко – краде се от материалите, краде се от проектите и за качество не остава.
И какво качество с некомпетентни служители надничари?

Днес ние не живеем, а оцеляваме, а според Аристотел „да живееш означава да създаваш неща“, а не да ги придобиваш.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе