Токсична България

в България

Токсична България

Токсична България или как в Шумен се борят срещу боклука.

Новата вълна заливаща България са боклуците от Европа и Африка! Масово се строят фабрики и се ползват стари мощности за изгаряне на боклука на света.

Никой не казва до какво води това, до какви вреди за природата и за нас! Някога далеч във времето назад през март 1994 г. журналистката на RAI3 Илария Алпи е убита в Могадишу, докато разследва международния трафик на отрови към африканските страни. Убийството остава неразгадано. През 2005 г. цунамито в Индийския океан удря и Сомалийското крайбрежие. Огромните вълни преобръщат морето, разчупвайки ръждясалите бидони, заровени в дълбините, и разнасяйки по плажовете тонове олово, кадмий, живак, болнични и радоактивни отпадъци. Една трагедия, която сериозно засяга здравето на хиляди сомалийски граждани.

Инфекции, заболявания на дихателните пътища и тумори надвишават десетократно средните за селищата по бреговете на океана. Един от показателните случаи е в района Пунтланд, където след цунамито излизат наяве токсични отпадъци, заровени само на няколко сантиметра под пясъкът. В България журналистите не говорят за боклука, който влиза в страната ни какъв е, с какъв произход е, вреден ли е, дали в него няма вируси, патогени, болести, дали не е радиоактивен.

Loading...

Истината за Сомалийските пирати и как са се появили се вижда в един филм, но този филм разкрива и връзките на мафията на боклука в световен мащаб. Дали тази италианска мафия не достигна и нашата и дали те заедно в престъпен сговор не решиха да отровят България.

Земя напоена с кръв не се продава, но се отравя. В Шумен група хора се надигнаха против изграждането на завод за изгаряне на боклуци. Подкрепи ги и бившият омбудсман Мая Манолова. Хората им бе обещано предизборно пречиствателна станция в кв. Дивдядово, а след изборите им се заяви, че ще има завод за изгаряне на боклуци. Дали мафията е навсякъде и дали хората ще спрат изграждането на завода зависи само и единствено от тях. Но всеки трябва да знае последствията за природата и там където стъпи мафията на боклука!

Йордан Йорданов предецедател на инициативният комитет зави че сигнали ще бъдат подадени до специализираната прокуратура.


Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе