Частно основно училище ,,Аз съм българче”

в България

Частно основно училище ,,Аз съм българче”


Частно основно училище ,,Аз съм българче” отбеляза своя първи патронен празник под надслов ,,Ний раснем волни и щастливи” в месеца , в който отдаваме почит към делото на Св.св. Кирил и Методий.
Тържеството започна с тематична презентация за светите братя.

В залата прозвучаха думите на Иван Вазов ,,И ний сме дали нещо на света,на вси славяни книга да четат” . Думи,които ни изпълват с гордост,че сме потомци на светите първоучители. На екрана оживяха образите на създателите на азбуката.

Изпъстрена с песни,стихотворения и танци бе празничната програма, в която взеха участие всички ученици.
С голямо вълнение се включиха децата от първи клас с приказката ,,Под гъбката” . Второкласници показаха своите артистични заложби в драматизацията “Чедо” .

Учениците на 3а клас ни потопиха в магията на българския фолклор с български пословици и гатанки .
Мюзикълът ,,В час по руски език” , представен от учениците на 3б клас, припомни на гостите ученическите им години.
Отборът по айкидо с ръководител Николай Димитров демонстрираха своите умения.

Концертът завърши с народен танц ,,Задявка” , в изпълнение на групата по народни танци с ръководител Кристина Проданова.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК!

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе