Цифрата 4 вещае зловеща прокоба

в Мистерии

Върху четвъртия ден от всеки месец тегне зловеща прокоба. До този извод стигнаха социологът Рей Филипс от Калифорнийския университет в Сан Диего и неговият екип. Те открили, че поради спиране на сърцето на 4-тия ден от месеца смъртността е по-висока със 7% в сравнение с всеки друг от останалите дни. Филипс и екипът му са направили компютърна справка за причините за смъртта на 200 хиляди японци и американци от китайски произход и ги сравнили с причините за смъртта на 47 хиляди американци от европейски произход.

Как учените обясняват това? Вероятно сте чували за популярния в последно време Закон за привличането. Тоест случва ни се това, за което мислим. Всяка наша мисъл или желание се изпраща до Вселената и рано или късно тя се отзовава, като ни изпраща пожеланото. И тъй като Вселената не различава добро или зло, щастливо или нещастно, тя ни праща точно това, за което сме си помислили, което сме помечтали или от което ни е било страх. Опасенията от трагедия и суеверието, че четвъртата цифра носи нещастие, може да материализира страховете ни и самата трагедия.

Все пак има лекарство срещу злокобната цифра 4, а и срещу всяко друго нещастие, появило се в живота ни: просто изгонете мрачните мисли, натрапчивите страхове и опасения. На няколко езика (японски, на кантонски диалект в китайски или на наречието мандарин), думата „четири“ означава „смърт“. От суеверие за зловещото значение на четворката някои болници в Япония нямат четвърти етаж. Нито стаи под №4, нито пък четвърто отделение.

Източник: retro.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Мистерии

Отидете горе