Учени и уфолози на нож за Камъка от Розуел

в Любопитно/Мистерии

През есента на 2002, бизнесменът Робърт Ридж (Robert Ridge) бил на лов за елени в планинската верига Ел Капитан (El Capitan), близо до Розуел, щата Ню Мексико (Roswell, New Mexico). В храстите до пътеката той забелязал малко кафяво камъче. След като видял странните символи, които били гравирани на него, Ридж го взел със себе си и няколко години го носил в джоба си за късмет.И не му минало през ума нито за учени, нито за уфолози.

В този момент, той изобщо не предполагал, какви бурни дискусии ще предизвика това камъче. То било с размери 5 х 7.5 cm в диаметър и се побирало в длан. Било наречено Розуелският камък (The Roswell Rock). В ежедневния живот на Ридж настъпили положителни промени. През юли 2007 го дал на археолога Д-р Бил Доулмън (Dr. Bill Doleman) от Университета на Ню Мексико, Албъкърки (University of New Mexico, Albuquerque).

Той го изследвал и установил, че то има силно магнитно поле. При поставянето дори на малък магнит до него, камъчето се завъртало. Оказало се, че този тип скала не се среща в в региона Седър Хил (Cedar Hill), където бил открит. Освен това контурите на символа върху него били толкова гладки, сякаш бил гравиран с лазер. Когато изследванията били продължени, с голяма изненада констатирали, че изобразеният на камъка символ е абсолютно идентичен с фигурата на житния кръг, появил се на 27 юли 1996 в Лидингтън Касъл, Уилтшър (Liddington Castle, Wiltshire) в Южна Англия, цели 6 години по-рано.

Този житен кръг бил видян от пилот, който в рамките на половин час прелетял на два пъти над полето. При първото преминаване не е имало нищо, но при връщането житният кръг вече бил изработен. Същият кръг бил фотографиран на 2 август 1996. Още по-интересен е факта, че през юли 1947 край Розуел е имало инцидент, за който уфолозите твърдят, че е бил катастрофа на НЛО. Изследванията показали още, че камъкът е доста стар, солиден, без вътрешни кухини и няма следи от поставяне на магнит или от копиране на дизайна на загадъчния символ. Това доказвало, че камъкът от Розуел е автентичен, а не изкусна измама. Така камъкът от Ню Мексико и връзката му с житния кръг със същия дизайн от Англия стават предмет на сериозни дебати между учени и уфолози.

Загадката обаче и досега не е разрешена…

Източник: burgasnews.com

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе